Тръбата от дълбоководното заустване на канализацията, изградена по новия  воден

...
Тръбата от дълбоководното заустване на канализацията, изградена по новия  воден
Коментари Харесай

Тръбопровод за отходни води изплува край Созопол

Тръбата от дълбоководното заустване на канализацията, построена по новия  воден план на Созопол, изплува на плажа на къмпинг „ Златна рибка ”, заяви burgasnews. За това е разказал кметът Тихомир Янакиев още по време на публичното разискване на проекто-бюджета на общината. Там той е декларирал, че към този момент е изискал проверка на плана, който би трябвало към момента да е в гаранция.

Въпросният " Интегриран план за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП ", който беше необятно рекламиран от администрацията на някогашния созополски кмет Панайот Рейзи, бе на стойност над 75 млн.лв. От тях 58 млн. лева са безплатна финансова помощ от ЕС; над 14.5 млн. лева - от държавния бюджет; и съвсем 2.3 млн. лева - от бюджета на Община Созопол.

Дълбокоморското заустване беше последният стадий от реализацията на плана, открит от кмета Рейзи в навечерието на локалните избори през 2015 година, на които той бе определен за трети мандат (подкрепен от ГЕРБ). По тръбата миналите през пречиствателната станция води, посредством помпи се водят във вътрешността в морето на разстояние 2,5 км от бреговата линия.

Тези дни обаче тръбите лъснаха на плажа на къмпинга край Созопол и това най-вероятно ще сътвори тежък екологичен проблем, изключително през лятото, когато в региона има хиляди туристи.

Burgasnews припомня още, че различен европроект на администрацията на Панайот Рейзи, който сътвори екологичен проблем в региона, е за новото пристанище в Черноморец. Той е бил направен без оценка за влияние върху околната среда, тъй като беше показан като ремонт на остаряло оборудване. Само няколко години по-късно, поради това, че оборудването не бе съобразено с морските течения и заграждаше огромна част от залива, морето „ взе ” пясъка от едната част на плажа и я натрупа в другата. Така от едната страна линията остана на камъни, а на централния плаж скоро ще има тресавище.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР